Bemutatkozás

13957014_10154101540397740_1038652409_nKi vagyok én?
Wittlinger Gabi
Történész, tanár, külföldön élő magyar édesanya, akinek fontosak a magyar gyökerek és kultúra a nemzetköziség mellett.

A Határtalan Történelem célja:
A Szegedi Tudományegyetemen végeztem történelem bölcsész és tanár szakon. Belgiumban élek és a fiaim is itt születtek. Én azt tapasztaltam, hogy nehéz gyermekemnek átadni egy idegen közegben a magyar hagyományokat, múltat. Ahhoz, hogy mindkét kultúrában el tudjanak igazodni, ismerniük kell azokat. A helyit megkapják az iskolában, de mi lesz a magyarral?

A Határtalan Történelmet azért hoztam létre, hogy megkönnyítsem a hasonló cipőben járó szülők dolgát. Foglalkozásaimon a magyar hagyományokat, történelmet ismertetem meg  a gyerekekkel játékos formában. Célom, hogy az érdeklődésüket felkeltsem, hogy maguktól akarják azt tudni.

Nem csak történelem.

Az órák törzsét a korosztályoknak megfelelő magyar alaptanterv képezi, de ennél sokkal több minden van benne. A magyar hagyományok, mesék (mondák), képzőművészet. Emellett fontosnak tartom a kapcsolódási pontok bemutatását a belga és magyar történelemben, ezzel is segítve az elfogadást és beilleszkedést. Szeretném, ha büszkék lennének az egymás mellett élő kultúráikra az európaiságukra.

Nem csak Belgiumban.

Határtoktól függetlenül szervezek olyan internetes tanulócsoportokat, amelyekben a külföldön élő diákok megoszthatják ismereteiket egymással, együtt tanulhatnak. Barátságokat köthetnek és tapasztalatokat cserélhetnek. Ahol beszélhetnek a töriről ( és másról) magyarul.

 

Vissza a főoldalra